De kleding waarin de Ajacieden lopen, is ieder seizoen weer een hot item. Niet alleen de shirts gaan als warme broodjes over de toonbank, ook de trainingspakken zijn altijd populair. We vroegen Ajax-supporters naar hun favoriete Ajax-trainingspakken door de jaren heen. Het leverde deze top 3 van populairste trainingspakken op.

Seizoen 2018/2019: Zwart met gouden accenten

Het zwart met gouden Ajax trainingspak van dit seizoen is opvallend populair onder Ajacieden. Misschien omdat dit trainingspak nog zo goed in hun geheugen gegrift staat, maar natuurlijk ook gewoon vanwege het fraaie design. Het pak is strak door de zwarte kleur, maar de gouden accenten maken het af. Goud straalt de klasse uit die bij Ajax hoort en wat is er nou mooier dan een gouden Ajax-logo op de borst? Wij begrijpen heel goed waarom dit Ajax trainingspak zo populair is.

Seizoen 1981/1982: Rood met witte banen

Op nummer 2 staat een trainingspak waarvoor we heel wat verder terug in de tijd moeten. De jongere generatie Ajacieden ziet dit trainingspak waarschijnlijk voor het eerst, maar bij de oudere generatie blijkt dit pak van Le Coq Sportif nog altijd populair te zijn. Een trainingspak in de Ajax-kleuren en bovendien nog met het oude logo op de borst. Dan weet je dat je het als sportmerk goed gedaan hebt, als je trainingspak bijna 40 jaar later nog steeds geroemd wordt.

Seizoen 2015/2016: Zwart met rode accenten

Ook het zwart rode trainingspak uit het seizoen 2015/2016 scoorde opvallend goed onder Ajacieden. Hoewel dit pak toch een beetje verbonden is aan het seizoen waarin Ajax op de laatste speeldag de landstitel verspeelde, is dit pak toch gewoon heel erg populair. Uit de hele top 3 met populairste trainingspakken maken we op dat het toch vooral de ‘klassieke kleuren’ zijn die het goed doen: rood, zwart of combinaties ervan, samen met een andere kleur, vallen duidelijk in de smaak bij Ajacieden.

Bijzondere vermelding: Seizoen 2015/2016, blauw met lime accenten

Een bijzondere vermelding is er nog voor het andere trainingspak uit het seizoen 2015/2016, de blauw/lime variant. Deze optie kwam geregeld voorbij als antwoord op de vraag ‘wat is jouw favoriete Ajax-trainingspak?’ Dit pak blijkt echter voor flink wat tweestrijd te zorgen onder Ajacieden. Waar de ene supporter zweert bij dit pak en er het liefst dag en nacht in rond loopt, wordt het door een ander juist vervloekt vanwege de opvallende kleurcombinatie.