Zondag staat de Klassieker op het programma. Een heerlijk duel, dat meestal in Amsterdams voordeel beslist wordt. We hebben de 5 lekkerste feitjes voor jullie op een rij gezet.

Feyenoord won slechts één van de laatste 24 Klassiekers in de competitie

Het wordt zondag al de 125e Klassieker in Eredivisie-verband. Over al die 125 gezien won Ajax er bijna de helft: 57. 29 keer trok Feyenoord aan het langste eind, 38 keer werd het gelijk. Maar de laatste jaren is het duidelijk van wie de Klassieker is: van de laatste 24 edities won Feyenoord er slechts één. Acht keer werd het een gelijkspel en 15 keer won Ajax.

Ajax op jacht naar een record

Als Ajax zondag niet verliest, is het 13 Klassieker op rij ongeslagen. Dat gebeurde nog nooit eerder. De laatste keer dat Ajax 12 Klassieker achter elkaar ongeslagen bleef, was in de jaren 1995-2000.

Alleen Groningen verloor de laatste jaren vaker in Amsterdam

Sinds het seizoen 2006/2007 won Ajax in Amsterdam 10 keer van Feyenoord. Slechts 1 tegenstander ging vaker met lege handen naar huis na een bezoek: FC Groningen. Ook Heracles verloor in die jaren 10 keer.

Van Bronckhorst versus Ajax

Als 15 keer trof Giovanni van Bronckhorst Ajax als trainer en als speler, maar hij won nog nooit. Als trainer speelde hij 2 keer gelijk en verloor hij 4 keer. Als speler speelde hij 3 keer gelijk en verloor hij 6 keer.

Jubileum voor Ziyech

Als Hakim Ziyech zondag minuten maakt (daar gaan we wel even vanuit), treedt ook hij toe tot de ‘Club van 100’. Eerder dit seizoen bereikten Donny van de Beek en Andre Onana al de magische grens van 100 wedstrijden in Ajax 1.