Het interlandweek staat weer voor de deur en daarom zijn veel Ajacieden op pad met hun land. Op de website van de Amsterdammers staat een overzicht van alle spelers die de voor hun land uitkomen.

Voor het Nederlands elftal zijn maar liefst vijf Ajacieden opgeroepen. Doelman Jasper Cillessen, verdediger Joël Veltman en middenvelders Daley Blind, Davy Klaassen en Siem de Jong kregen allemaal een uitnodiging op de deurmat. De Jong verving op het allerlaatste moment Rafael van der Vaart, die geblesseerd uitviel. Woensdagavond neemt Oranje het op tegen Frankrijk.

Ook bij Jong Oranje zien we een aantal Ajacieden. Mickey van der Hart, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil en Ricardo Kishna behoren tot de selectie van bondscoach Albert Stuivenberg. Kishna maakt zijn debuut in de selectie van het beloftenelftal. Hij verving Lesly de Sa, ook een Ajacied. De Sa kampt met een bovenbeenblessure en moet de wedstrijd tegen Jong Israël missen.

Ook in Oranje onder 19 is Ajax goed vertegenwoordigd. Jairo Riedewald, Riechedly Bazoer, Kenny Tete en Sheraldo Becker mogen zich allemaal melden voor een oefeninterland tegen Spanje. Riedewald maakte dit seizoen een wervelend debuut in het eerste van Ajax, terwijl Becker al flink aan de weg timmert bij Jong Ajax. Mogelijke speelminuten in het eerste elftal lonken.

Ajax levert ook spelers aan het buitenland. Zo speelt Niklas Moisander met Finland tegen Hongarije, keert Thulani Serero na een incident terug bij Zuid-Afrika voor een oefeninterland tegen Brazilië en mag Kolbeinn Sigthórsson het met IJsland opnemen tegen Wales.