Ajax-voorzitter Uri Coronel wil het schier onmogelijke: rust in de tent bij Ajax. In het nieuwe magazine van NUsport wordt de preses aan de tand gevoeld.

Hoe vorderen de gesprekken met Johan Cruijff?
“Er zijn al wat constructieve gesprekken geweest. De eerste vergadering van de technische klankbordgroep waar hij in zit, is pas over een paar weken, geloof ik. Het is goed dat Cruijff nu direct betrokken is, in plaats van om de club heen cirkelt. Hoewel ik vind dat er niet zoveel mis is met waar we mee bezig zijn.”

Als ik de wedstrijd van afgelopen zondag tegen VVV-Venlo zag…
“Dat was niet best. Maar de donderdag ervoor tegen Anderlecht was het wel weer goed. We hebben een jonge ploeg.”

Klopt het nou dat Cruijff is aangeboden om commissaris te worden?
“Ik heb van zijn zaakwaarnemer begrepen dat Johan dat misschien wel zou willen. Maar daar zitten consequenties aan vast. Onder andere dat we regelmatig met elkaar vergaderen en een geheimhoudingsplicht. Johan zou erover nadenken.”

U zei bij AT5 dat u over een jaar nog deze functie bekleedt, maar ik heb u ook vaak horen zeggen dat u het liefst zou stoppen.
“Ik zou het niet erg vinden als het afgelopen is. Maar ik ga me niet door één of andere pressiegroep laten wegjagen. Dan blijf ik nog wel even. De sfeer is nu buitengewoon venijnig. Die moet weer warm en coöperatief worden. Dat is mijn doel.”

Waarom treedt Coronel ineens meer in de publiciteit? Lees het in het nieuwe magazine van NUsport dat vanaf dinsdag in de winkels ligt en nu online bestelbaar is. Daarin wordt ook uit de doeken gedaan waarom het maar onrustig blijft binnen Ajax ondanks dat Johan Cruijff plaats heeft genomen in de klankbordgroep.Bron: NUsport