Frank de Boer was na de 0-2 overwinning tegen PSV in het Philips Stadion tevreden over zijn ploeg. De Amsterdammers wonnen met 0-2 door goals van Arek Milik en Anwar El Ghazi en nemen daardoor de koppositie van PSV over. Na afloop sprak de oefenmeester met FOX Sports.

De Boer was over het algemeen niet tevreden met de eerste helft van de Amsterdammers. “We begonnen uitstekend. Een fantastische pass van Joel Veltman en goed tegendraads ingekopt van Arek Milik. Daarna vond ik dat wij niet goed speelden. De linies lagen te ver uit elkaar waardoor zij de ruimte kregen om erdoor heen te spelen. Waardoor wij terug gedrongen werden op eigen helft. De tweede helft stonden we veel beter. Ze werden ongeduldig. Wij kregen de beste kansen volgens mij.”

“Het spel was zeker niet goed. Dat heb ik in de rust ook aangegeven, Riechedly stond in de eerste helft heel vaak linkshalf, terwijl hij rechtshalf stond. Daar kwamen we vaak in de problemen. De tweede helft stond hij daar wel en zijn we niet in gevaar gekomen”, aldus de oefenmeester

De Boer ziet het vervolg van de competitie met vertrouwen tegemoet. “Laat ze maar proberen om ons in te halen.”