Serero
Thulani Serero

Voor Ajax was het een verrassing: Thulani Serero werd niet opgeroepen voor het nationale team van Zuid-Afrika om mee te doen aan de Afrika Cup. “We hadden hem niet op ons lijstje voor het trainingskamp staan. Daardoor moesten we nog heel snel een visum voor hem regelen. Wij zijn er heel blij mee dat hij is gebleven. Ik denk dat het voor Zuid-Afrika een aderlating is maar daar denkt die coach anders over,” zegt Frank de Boer in gesprek met Ajax TV. 

De verrassende aanwezigheid van Serero de komende weken is voor Ajax heel fijn. De ploeg van Frank de Boer staat vier punten achter op PSV en dit moet in de tweede seizoenshelft worden ingehaald indien de landskampioen opnieuw met de schaal wil komen te staan. “Er komt een hele zware periode aan, vooral aan het begin van de tweede helft kunnen we aan de bak,” zegt De Boer doelend op de komende wedstrijden tegen FC Groningen, Feyenoord, Vitesse en AZ.

Na het vertrek van Daley Blind kwam er een plekje vrij op de ‘6’-positie, die werd opgevuld door de Zuid-Afrikaan. “Hij speelt er nog niet zo heel lang en hij zal nog veel moeten ontdekken maar dat gaat vrij goed. Ik hoop dat hij het goed gaat doen maar dat hij niet zo snel verdwijnt als de andere jongens die op zijn positie speelden,” zegt hij verwijzend naar Vurnon Anita en Daley Blind. Ajax nieuws Ajax1.nl