Voor Frank de Boer en zijn elftal staat vanavond een ‘cruciaal’ duel op het programma. Willen de Amsterdammers zicht houden op de achtste finales in de Champions League, dan moet er volgens de oefenmeester gewonnen worden in Zagreb. “Het is vanavond alles of niets. Alleen als we winnen houd je kans op die tweede plek in de poule.”

Met één punt uit twee Champions League-wedstrijden is het komende tweeluik met de Kroaten van eminent belang. Dinamo is nog puntloos. “Het is een cruciale wedstrijd, want wil je tweede worden in de groep, dan zul je moeten winnen. Wil je alleen overwinteren in Europa, moet je minimaal gelijkspelen.” Gemakkelijk zal het geenszins zijn in Zagreb. “Zij gaan zeker vol voor de zege, deze thuiswedstrijd is belangrijk voor ze”, weet De Boer. “Dinamo heeft een heel talentvol elftal en net als Ajax zijn de spelers nog jong.”

Frank de Boer vindt dat zijn team naar zichzelf moet kijken, ook al zijn de Kroaten dit seizoen ijzersterk in eigen huis. “Iedere wedstrijd maken zij een fanatieke indruk, zij zijn heel gedreven. Je weet dat je dit soort duels krijgt. Wij moeten het gewoon brengen, want wij hebben die Europese ervaring. Dát wil ik morgenavond terugzien.”

Bron: VoetbalPrimeur

Foto: afdb.nl ~ Oscar