Hoewel Ajax weer niet wist te winnen van Vitesse, was Frank de Boer niet geheel ontevreden. Alleen over de eerste helft was hij niet te spreken: “Ik baal het meest van de eerste 45 minuten. We lieten het gewoon gebeuren, die tegengoal is een schoolvoorbeeld. Een zwabberbal die moeilijk te stoppen is en drie mensen van ons staan daar gewoon te slapen.”

Maar in de rust probeerde de coach zijn ploeg op te lappen: “Je leeft nog, omdat zij de kansen niet afmaken. Dan moet je zo goed mogelijk de poppetjes neerzetten en dat hebben we goed gedaan.” De tweede helft was dan ook een stuk beter: “We hebben gedomineerd en kansen gehad, we hadden er ook 3 kunnen maken.”

Toch vond De Boer 1-1 een terechte uitslag: “We hebben allebei een helft gewonnen. 1-1 spelen hier is niet heel goed, maar gewoon redelijk. We mogen best blij zijn dat we in de topwedstrijden alleen tegen Vitesse punten hebben gemorst. Dat is een compliment aan de ploeg.”

Omdat Ajax volgende week al om 12.30 speelt en Feyenoord pas om 16.30, kan een vreemd scenario ontstaan rondom het wel of niet binnenhalen van het kampioenschap. De Boer wist daar wel een oplossing voor: “Laat ze allebei om half 3 spelen.” Maar hij voegde daar snel aan toe: “Het scenario is simpel, wij moeten winnen en dan zien we wel wat er gaat gebeuren.”

Tot slot liet hij zich nog uit over het ontbreken van Blind en Van Rhijn volgende week, beide spelers zijn geschorst: “De kaart van Blind was 100 procent terecht, de tweede was echt belachelijk. Piazon geeft hem een kopstoot, als Van Rhijn theatraal was gaan liggen had Piazon rood gehad. Nu mag Van Rhijn volgende week niet spelen, het is te belachelijk voor woorden.”