Een uur lang liet Frank de Boer de verbannen Mounir El Hamdaoui letterlijk links liggen. Terwijl het eerste van Ajax zich op het ’hoofdtrainingsveld’ van sportpark De Toekomst voorbereidde op het Europa Leaguetreffen met Spartak Moskou van morgen, meldde de aanvaller zich aan de andere kant van het stalen hek, op het kunstgras bij Jong Ajax. De winddoeken zorgden ervoor dat El Hamdaoui zijn plezier makende ploeggenoten slechts kon horen. 

“Mounir heeft de sleutel”, antwoordde De Boer eerder al op de vraag of er nog een weg terug is voor de Rotterdammer, die zich in de rust van Ajax – RKC onmogelijk maakte bij zijn trainer. Hoewel zijn zaakwaarnemer Sigi Lens in Telesport aangaf dat de bal juist bij De Boer ligt om een oplossing te vinden, leek El Hamdaoui op zoek naar het slot. Warm ingepakt en onopgemerkt door de honderden fans, die alleen oog hadden voor de hoofdmacht, zette hij buiten de schijnwerpers in het kleine partijspel, tijdens de loopvormen en gedurende de pass- en trapoefeningen zijn beste beentje voor.

De Boer en El Hamdaoui zwijgen

Nadat de basisspelers die zondag tijdens Ajax – AZ of maandag tijdens Jong Ajax – Jong Utrecht in actie waren gekomen de kleedkamer opzochten, kreeg het publiek El Hamdaoui alsnog aan het werk te zien. Een groot succes was dat niet, want in een partijtje tussen de reserves van het eerste en tweede wist de Ajacied zich vooral te onderscheiden door veelvuldig balverlies. De Boer keek leunend tegen een doelpaal en later kletsend met Jonk toe. De trainer en El Hamdaoui wisselden op het veld geen woord met elkaar.

“Ik richt me nu op Spartak Moskou en wil in de voorbereiding niet worden gestoord”, zei de coach eerder al dat het gesprek tussen beide kemphanen op zijn vroegst vrijdag zal worden gehouden. Of het tot een verzoening komt, is de vraag, omdat het El Hamdaoui inmiddels ook kwalijk wordt genomen dat hij uit de kleedkamer heeft gelekt.

De jonge handtekeningenjagers hadden er in elk geval geen boodschap aan dat de Rotterdammer wellicht zijn laatste wedstrijd in Ajax 1 al heeft gespeeld. El Hamdaoui probeerde de mensenmassa te omzeilen, liep via het tweede veld in een grote boog naar de kleedkamer, maar werd vlak bij de ingang van De Toekomst alsnog gespot. Vervolgens nam hij wel alle tijd om zijn krabbel te zetten en met de jeugd op de foto te gaan. “Ik hoop dat je snel weer terugkomt”, zei een jonge fan.

Bron: Telegraaf