De Boer
Frank de Boer

Frank de Boer maakte gisteren bekend dat hij ook volgend seizoen trainer van Ajax is. Als een topclub zich meldt zullen zij nul op rekest krijgen. “Ik zie veel perspectief. Voor mezelf, maar ook voor deze selectie, waarvan veel spelers langdurige contracten hebben. Ik heb me hier altijd goed gevoeld en ben nog niet klaar,” aldus de oefenmeester tegen het AD.

Het nieuws van het aanblijven van De Boer komt vlak voor de topper tegen PSV. In de thuiswedstrijd tegen PSV eerder dit seizoen had Ajax het beste van het spel maar ging PSV effectiever met de kansen om. “We hebben dat ook vaak tegen Real Madrid gehad. De jongens waar het om draait moeten we in de gaten houden. Compact spelen en met verstand. We moeten ervan geleerd hebben.”

Zijn team speelde de laatste twaalf keer nooit in dezelfde samenstelling als in de wedstrijd daarvoor. “Ik heb al 18.000 keer uitgelegd dat sommige spelers geen vijf wedstrijden in twee weken kunnen spelen. Daar moet ik dus rekening mee houden.” Ajax nieuws Ajax1.nl