Frank de Boer geeft vandaag uitsluitsel over zijn toekomst bij Ajax. De oefenmeester zal met de clubleiding om de tafel gaan om een besluit te nemen. De verwachting is dat de trainer de Amsterdamse club gaat verlaten, maar De Boer wil eerst nog het verhaal van Ajax aanhoren. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Ondanks het feit dat het seizoen is afgelopen staat er vrijdag nog een trip naar China op het programma. Hier heeft Ajax een vol programma met enkele wedstrijden en sponsorverplichtingen. Nog voor de trip moet de definitieve kogel door de kerk zijn. De Boer zelf zou voor een vertrek zijn bij de Amsterdammers. De enige manier om de coach te laten aanblijven zijn verbeterde randvoorwaarden: een vernieuwde staf, grondige versterkingen, een verhoging van het salarisplafond én het volledige vertrouwen van de directie en technisch hart.

De kans lijkt echter klein dat Ajax hiermee akkoord zal gaan. Zo zijn er volgens diverse media al gesprekken met Peter Bosz gaande, die op dit moment trainer bij Maccabi Tel Aviv is. Eerder gaf reserve-aanvoerder Joël Veltman nog te kennen graag door te gaan met De Boer.