Thulani Serero, Theo Janssen en Derk Boerrigter verbonden zich op officiële manier reeds voor komend seizoen aan Ajax. De club uit Amsterdam is echter nog niet uitgewinkeld. Coach Frank de Boer wil graag nog een spits aan zijn kampioensselectie toevoegen en hoopt dat de gesprekken met AZ over Kolbeinn Sigthórsson spoedig worden afgerond.

“Het ziet er heel goed uit, ik heb daar vertrouwen in,” geeft De Boer aan tegenover Voetbal International. “Dan hebben we de selectie zo goed als rond, al weet ik ook dat er misschien nog jongens vertrekken. Voor Jan Vertonghen en Maarten Stekelenburg is altijd wel belangstelling.” Vertonghen wordt de laatste weken met clubs uit Engeland in verband gebracht. Stekelenburg kan zijn contract, dat volgend jaar zomer afloopt, met enkele seizoenen verlengen.

Met de komst van Janssen en Boerrigter neemt de concurrentie in de selectie toe. Voor Demy de Zeeuw is interesse van Spartak Moskou, maar De Boer wil zijn middenvelder liever niet kwijt. “Hij is een van de ervaren spelers en zoals hij in de bekerfinale voetbalde tegen FC Twente, is hij belangrijk voor ons. Maar goed, misschien ziet hij dit wel als de laatste kans een mooie financiële slag te slaan. Als hij de stap graag wil maken en er komt een heel goed bod op hem, dan kan ik mij voorstellen dat de directie dit niet laat lopen.”

Tekst: VoetbalZone            Foto: afdb.nl – Oscar