Dinsdagavond won Ajax het uitduel in de Champions League tegen Dinamo Zagreb. De Kroaten werden met 2-0 verslagen. Trainer Frank de Boer was een tevreden man.

“Het belangrijkste was een overwinning”, aldus de Amsterdamse oefenmeester voor de camera’s van de NOS. “Met vlagen hebben we goed gespeeld en gedomineerd. Slechts op een paar momenten verloren we eventjes de grip. Zij begonnen goed, maar wij herpakten ons snel en waren de betere ploeg.”

De Boer was niet helemaal tevreden over het afmaken van de kansen. ”De eerste helft hadden we zo leep moeten zijn het al af te maken, maar we verzuimden te scoren. We hebben een aantal honderd procent kansen gehad. In de tweede helft kwam het gelukkig goed. Een goede prestatie van de hele ploeg.”

De winst tegen Dinamo Zagreb was erg belangrijk voor Europese overwintering. Ook de trainer van Ajax was daarom blij met de punten. “We wisten van tevoren dat Madrid-uit een lastig verhaal zou zijn. Lyon-thuis speelden we gelijk, maar hadden we moeten winnen. We wilden de twee wedstrijden tegen Dinamo in ieder geval winnen. Daarvan hebben we de eerste nu winnend afgesloten. We hebben een goede stap gezet richting overwintering in Europa.”