Frank de Boer kan terugkijken op een rustig bekeravondje. Ajax won in het Olympisch Stadion met 0-9 vanOranje Luis Enrique instelling Frank de Boer scheidsrechter onderschatting JOS Watergraafsmeer. “Een relaxed avondje”, zegt de oefenmeester tegenover de camera’s van FOX Sports.

Toch is De Boer nooit helemaal tevreden. “Ik baalde wel van simpele ballen die af en toe niet lukten.” Maar over het algemeen houdt hij toch een positief gevoel over aan de wedstrijd. “Ik ben blij voor Milik, snap dat hij de tel kwijtraakte. En ik ben blij voor Menig. Hij zit dicht tegen de selectie aan”, vertelt De Boer complimenteus.

De trainer geeft aan dat hij goed spel heeft gezien, maar dat het elftal beter ging draaien met Serero op het middenveld. De kleine Zuid-Afrikaan verving Jaïro Riedewald, die een groot gedeelte van de wedstrijd als verdedigende middenvelder speelde. “Serero heeft meer ervaring dan Riedewald, maar ik was verder tevreden over hem”, aldus De Boer.

Toch hoopte De Boer vooraf op dubbele cijfers. Morgen kunnen de Ajacieden rekenen op een straftraining vertelde hij met een knipoog. Ajax nieuws Ajax1.nl