Ajax haalt de laatste weken met hangen en wurgen de punten binnen. Het spel is niet altijd even goed. Trainer Frank de Boer heeft al meerdere keren aangegeven dat zijn team in een proces zit en dat dit met vallen en opstaan gaat. Te vaak zijn er in dezelfde wedstrijden momenten dat zijn ploeg domineert, om daarna diep terug te vallen. De Boer blijft echter vasthouden aan zijn visie en wil van geen wijken weten.

Combinatievoetbal
“In dat proces blijf ik weg van de waan van de dag,” zegt De Boer in de VI. “We beseffen allemaal dat het tijd kost tot vloeiend combinatievoetbal te komen. Zeker als je met zo’n jonge selectie als de onze werkt. Daarom laat ik de kernpunten van onze filosofie elke training terugkomen.”

“Druk naar voren zetten, lef tonen, lopende mensen op het middenveld benutten, snelle omschakeling na balverlies; het is allemaal trainbaar. Dus dat proberen we erin te slijpen.”

“Het ideaalbeeld is dat we een tegenstander de eerste zestig minuten met snel combinatiespel helemaal stukspelen, om ze daarna de genadeklap toe te dienen.”

Lees verder op: AjaxLife.nl Foto: afdb.nl – Oscar