Omdat Nicolai Boilesen nog niet fit genoeg was voor twee wedstrijden in vier dagen, mocht Christian Poulsen gisteren weer eens in de basis beginnen. De Deense routinier speelde gisteren tegen RKC een prima wedstrijd en liet al vaker dit seizoen zijn waarde zien. Zijn aflopende contract is dan ook een puntje voor De Boer om over na te denken: “Wij denken goed na over een nieuw contract, we weten hoe belangrijk Christian is voor het team.”

Ook geeft de coach aan dat Poulsen zelf het goed naar zijn zin heeft bij Ajax: “Hij is een geweldig persoon en wil dolgraag bij de selectie horen. Hij wil altijd graag spelen en is topfit.” Maar het behouden van de 34-jarige Deen heeft ook een keerzijde, het kan de weg blokkeren voor jeugdspelers. Dat is ook precies de zorg van Frank de Boer: “We moeten wel overwegen of hij geen ruimte in neemt van een jonge speler. Wat is belangrijker: een jonge jongen die minuten gaat krijgen, of de ervaring van Poulsen?”, vraagt de trainer zich hardop af.

De Boer gaat verder: “Een jongen als Bazoer zou die positie in kunnen vullen en die zet je dan even in de hal, als je Poulsen een nieuw contract geeft. Maar als Bazoer er niet klaar voor is, dan is er de mogelijkheid dat Poulsen blijft. We zijn nog druk aan het brainstormen.”