Frank de Boer presteert met Ajax al een aantal jaar naar behoren en dat hebben ze ook in het buitenland Frank de Boergezien. Zelf vindt de trainer dat hij bij Ajax prima op zijn plek zit. ‘Ik heb nog niet echt over het buitenland nagedacht en dat wil ik ook helemaal niet, omdat ik meer met Ajax bezig ben. Liverpool is een keer langs geweest om te informeren of ik interesse had. Dat was op dat moment een club waarvan ik dacht: ’Nou?!’ Hetzelfde geldt voor Tottenham Hotspur. Meer clubs zijn er niet geweest. Althans, clubs waar ik interesse in had. Als iemand bij Guido Albers (zijn zaakwaarnemer, red.) komt en hij tegen mij zegt dat een club me wil, zeg ik: ja of nee. Wel of geen interesse,’ zegt hij tegen De Telegraaf.

Maar als De Boer naar het buitenland gaat dan heeft hij daar wel zo z’n ideeën over. ‘Als ik naar het buitenland ga, zal dat weer spannend zijn. En op een gegeven moment ebt dat weer weg. Het zal moeilijker zijn dan bij Ajax, omdat je niet alles volgens je automatisme kunt doen. Maar ik ben niet iemand die de hele filosofie van de club wil veranderen. Ik ben daar als gast, dus moet je je aanpassen. Maar ze kiezen je natuurlijk wel omdat je een bepaalde gedachte over voetbal hebt. Je kunt niet een hele club op de schop gooien, tenzij ze dat willen. Daarom wil ik alleen nadenken over clubs waar ik een goed gevoel bij heb. Een buitenlandse club kriebelt nog niet.’

De Boer ziet dat er bij Ajax iets moois aan het bloeien is en zou het prima vinden om langer te blijven. ‘En als niemand belt, ben ik hartstikke blij om hier te blijven. En misschien beslis ik dat sowieso wel. Ik heb in elk geval het toekomstbeeld dat hier iets moois kan groeien. Ik kijk echt wat ik met een team kan bereiken. Dat vind ik het allerbelangrijkste. Bij Ajax voel ik dat er echt nog heel veel uit te halen valt. Als je ziet wat voor talenten er aankomen. Misschien zit ik hier nog wel twee jaar.’

Vooral in de jeugdopleiding ziet De Boer veel potentie. ‘Ik ben er bij Ajax ingestapt omdat ik wilde wat er nu allemaal gaande is. Spelers die uit de jeugd doorkomen en echt het gevoel hebben een eerlijke kans te krijgen. Ik zag laatst de B1 en ik kon wel zes spelers aanwijzen die heel veel potentie hebben om ver te komen. Hetzelfde geldt voor de A1. Dus het ziet er heel rooskleurig uit,’ besluit De Boer.
Ajax nieuws Ajax1.nl