Frank de Boer is tevreden over de de loting van de groepsfase van de Europa League. Ajax neemt het de komende maanden op tegen Celtic, Fenerbahçe en Molde FK. De oefenmeester laat op Ajax.nl weten dat hij overwintering als een realistisch doel ziet.

“Naast dat het historisch gezien heel mooie clubs zijn, behoren ze ook tot één van de beste clubs qua sfeer. Wat dat betreft gaan we in drie fantastische stadions spelen, en kunnen onze spelers veel ervaring op gaan doen. Maar het gaat natuurlijk ook om prestaties. Er spelen heel veel goede clubs in de Europa League. Dit is een Champions League-waardige poule”, vertelt De Boer.

De Boer ziet Fenerbahçe als topfavoriet voor de groepswinst. “Fenerbahçe is normaal gesproken de favoriet, gezien de sterkte van het team. Toch verwacht ik dat we tegen hen ook een goede kans maken. Ik denk dat Celtic en Ajax vervolgens op de tweede plaats komen. Ik acht ons zeker niet minder dan Celtic. Molde ken ik niet zo goed. Maar die hebben wel Standard Luik uitgeschakeld, een ploeg die in België altijd om de titel strijdt,” besloot de leidsman van Ajax. Ajax nieuws Ajax1.nl