Frank de Boer blikte met Ajax TV terug op het Champions League-seizoen nu de landskampioen is Frank de Boer scheidsrechteruitgeschakeld in het miljoenenbal. ‘Teleurstelling overheerst toch wel. We hebben een goede kans laten liggen om weer te stunten tegen Barcelona zoals vorig jaar.’

Volgens De Boer was het deze keer moeilijker om van Barcelona te winnen omdat ze op oorlogssterkte waren. ‘De beste elf stonden op het veld, behalve misschien Piqué die geschorst was. Als je dan zo’n weerstand geeft in de eerste helft dan geeft dat hoop voor ons als staf zijnde, maar ook voor de supporters. Een wedstrijd duurt alleen 90 minuten en geen 45 minuten en het is jammer dat je dat niveau niet kan volhouden. Dat is misschien ook wel inherent aan een jong team.’

Minder tevreden is De Boer over de tweede helft. ‘De tweede helft begonnen we minder goed . Als we de bal veroverden gaven we hem ook bijna gelijk weer terug. Het kost veel energie en concentratie. We verloren de grip op de wedstrijd.’

Een ander punt wat De Boer aankaartte was het akkefietje tussen Anwar El Ghazi en Jordi Alba. Ajax verdiende hierbij een vrije trap, maar deze werd niet gegeven. ‘Waarschijnlijk had hij die bal lang niet gehaald, maar dat mag niet. Dan vind ik ook dat zo’n vierde official die voor mijn neus staat daarop moet attenderen. In dat soort momenten hebben we ook geen geluk of de scheidsrechter mee. Die penalty is duidelijk een penalty, het moment tussen El Ghazi en Alba was een vrije trap en misschien wel een tweede gele kaart voor Alba. Als die beslissingen wel worden genomen door de scheidsrechter is zo’n wedstrijd heel anders. Milik schoot nog een bal op de paal. Als die in het doel gaat is het 1-1 en dan sta je er heel anders voor.’

Over het Champions League-seizoen is De Boer gematigd tevreden. ‘We hadden denk ik vier punten meer kunnen hebben. Dat is steeds het geval van de afgelopen jaren, dat we de momenten dat we beter zijn onszelf moeten belonen en dat doen we gewoon veel te weinig. Dan weet je dat als je teams als Paris Saint-Germain en FC Barcelona loot dat het een moeilijk verhaal wordt.’ scheidsrechter scheidsrechter scheidsrechter Ajax nieuws Ajax1.nl