Ronald de Boer blijft zich verbazen over het talent en de ontwikkeling van Matthijs de Ligt. Volgens de analist van FOX Sports is de 19-jarige Ajacied over 10 jaar nog steeds basisspeler in Oranje.

In gesprek met De Telegraaf stelt De Boer dat De Ligt eigenlijk al geen talent meer is. “Die status is hij al ver voorbij. Hij draagt de aanvoerdersband van Ajax en is een vaste waarde in Oranje. Ik weet ook dat hij er internationaal goed op staat.”

“Voor zijn leeftijd is hij fysiek ijzersterk. Hij kan goed koppen en heeft de juiste mentaliteit. En daarnaast lost hij situaties op met zijn voetballende vermogen, gogme en intelligentie. Daarmee heeft hij zich in de belangstelling van de Europese top gespeeld.”

Ook mentaal zit het volgens De Boer wel goed bij De Ligt. “Ook hij zal gerust nog weleens een fout begaan. Kijk naar mijn broer Frank. Die heeft er genoeg gemaakt. Maar dan gaat het erom: hoeveel heb je van die fout geleerd? En lukt het je om die fout zelden of nooit meer te maken. Ik hoop dat Matthijs over tien jaar nog steeds de rechter centrale verdediger van Oranje is. Nee, ik denk het.”

‘Vier, vijf jongens bij Ajax die basis gaan vormen voor fantastisch Oranje’