titel
Frank de Boer

Frank de Boer is zeer tevreden over zijn spelers en de faciliteiten van het trainingskamp in Qatar. “Fysiek hebben we veel progressie geboekt. We hebben niet zo heel veel verloren in die dertien dagen dat de selectie vrij was maar je zal toch weer naar die honderd procent toe moeten.  Ik denk dat wij er dicht tegenaan zitten. Na de wedstrijd tegen Schalke 04 hebben we nog een kleine week om naar FC Groningen toe te leven en ik denk dat we er op dit moment goed voorstaan.”

Na zo’n kleine twee weken vrij te zijn geweest staat de conditie van de spelers voorop. “Maar we hebben het in de meetings ook over voetbaltechnische zaken gehad. Wat beter kan en wat beter moet. We hebben de eerste helft geëvalueerd en besproken hoe we de tweede helft aan gaan pakken.”

Één ding dat beter moet is de stabiliteit van het team. “Daar begint het mee. Wedstrijden die soms doodvallen. Dat wij daar beter mee omgaan en dat spelers moeten opstaan.”

De eerste weken van de tweede helft moeten er punten worden gepakt tegen zware tegenstanders. “Dat is toch het mooiste wat er is: dat je ergens om speelt. Wij moeten zorgen dat we de titel gaan binnenhalen. Een ding is zeker: dat moeten wij met z’n allen doen.” Ajax nieuws Ajax1.nl