Frank de Boer was na afloop van het competitieduel tegen Roda JC erg teleurgesteld in zijn team. In Kerkrade gaf Ajax een 0-2 voorsprong uit handen. In de laatste minuut van de blessuretijd wist Roda JC vanuit een corner de gelijkmaker te scoren. Na afloop van het duel in Limburg sprak Frank de Boer met FOX Sports.

Ajax was volgens De Boer al voor de wedstrijd gewaarschuwd. “Je weet dat zij alles gaan geven en dan moet je je tegenstander van het kastje naar de muur spelen. Dat hebben we eigenlijk de hele wedstrijd niet gedaan, terwijl er wel de mogelijkheden lagen om het te doen. Je krijgt dan terecht het deksel op de neus want zo moet je het niet aanpakken.”

De oefenmeester baalde vooral van de tegengoals. “Als je ziet wat ervoor zo’n goal allemaal fout gaat, dan besef je niet waar het allemaal om gaat. Of het nou wel of geen corner is, het gaat erom dat we niet in die positie komen. Het is heel pover geweest vandaag. Amin komt er niet langs, El Ghazi in de spits werkte wel aardig, maar we brachten uiteindelijk te weinig. We moeten onze rug rechten en spelen zoals we echt kunnen. Of het mij zorgen baart? We hebben genoeg kwaliteit in deze selectie, maar ik hoop dat het er op korte termijn uit komt. We moeten beter gaan spelen.”