Ajax werkt toe naar de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Komende zondag is FC Twente de tegenstander. Frank de Boer laat weten dat er geen extra spanning is binnen zijn selectie. “Ik merk geen extra spanning binnen de groep. Het is hetzelfde als voor elke andere wedstrijd. De voorbereiding is niet anders dan anders. Het blijft hetzelfde en dat moeten we ook zo houden. We moeten op dit moment alleen maar aan Twente denken. We hebben het in eigen hand en moeten gewoon zorgen dat we van Twente gaan winnen”, blikt De Boer op de persconferentie vooruit op komende zondag.

“Natuurlijk kan PSV ruim winnen van Cambuur, maar het gaat erom dat wij alleen maar denken aan onze eigen situatie”, vervolgt de Ajax-trainer. “Daarnaast denk ik dat Cambuur zich niet naar de slachtbank laat leiden. In eerste instantie is het winnen het belangrijkst, maar wij willen ook graag met meer dan één doelpunt verschil winnen. We laten ons niet informeren over de stand bij PSV en zeker de jongens niet. We moeten zorgen dat als we met 5-0 kunnen winnen, we dat ook doen.”

Ook als PSV ruim voor staat bij rust, gaat De Boer zijn strijdplan niet omgooien. “Ik kijk naar wat de situatie is op het veld. Je hebt soms het gevoel dat je voor 3-0 of 4-0 moet gaan. Maar soms moet je ook tevreden zijn met een 1-0 of 2-0. Als je met hangen en wurgen een 1-0 voorsprong hebt bereikt, dan gaat dat niet eens veranderen als veel aanvallender gaat spelen.”