Met de uiteindelijke eindstand van 3-0 leek Ajax misschien een makkelijke middag te hebben tegen FC Twente. Toch zal iedereen die de wedstrijd heeft gezien beamen dat de Tukkers genoeg grote kansen hebben gekregen. Trainer Frank de Boer was hier na afloop dan ook niet tevreden mee.

“Ja, natuurlijk word je wel eens gek tijdens de wedstrijd. We geven zoveel kansen weg door onnodig verloren duels of doordat we een actie maken waar dat helemaal niet kan en hoeft”, laat de oefenmeester weten tegenover Fox Sports. Toch denkt De Boer niet dat Twente de meeste aansprak had op een doelpunt. “Qua kansen was het in de eerste helft gelijk denk ik. Alleen wij waren iets effectiever. En in de tweede helft zaten er van onze kant een paar schitterende aanvallen bij. Ook waar de doelpunten uit vielen.”

Dat ook Bojan zich eindelijk eens liet zien, deed de coach bovendien goed. “Ik weet gewoon dat hij heel goed kan voetballen. Het is voor hem alleen zaak om ook fysiek sterker te worden. Dan kan hij heel waardevol zijn voor Ajax. En zoals vandaag, met twee Scandinaviërs in het centrum bij Twente, kies ik voor hem vanwege zijn beweeglijkheid. Hij liet zich daarnaast vaak goed terugzakken uit de spits, waardoor hij constant aanspeelbaar was.”

Natuurlijk kwam ook het naderende kampioenschap aan bod. “Nee, dit mag je nooit meer uit handen geven natuurlijk. Maar de eerstvolgende wedstrijd van aanstaande woensdag tegen RKC is gewoon weer verschrikkelijk belangrijk. Dan moeten we ook weer drie punten pakken. En wanneer het dan officieel is weet ik niet. Ik denk nu alleen maar aan RKC.”