“Wij zijn dolblij met twee goede keepers, als zij de nummer één en drie zijn dan moet Louis van Gaal ze gewoon meenemen”, zijn de duidelijke woorden van Frank de Boer, die het natuurlijk over Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen heeft. “Het is aan de bondscoach, Vermeer heeft het tegen AZ in ieder geval laten zien en Cillessen is een constante factor. Ik vind ze de twee beste van Nederland.”

Om zijn tweede doelman meer kans te geven op een selectie kan het vroege kampioenschap van Ajax helpen.”Ik denk er serieus over na om hem speeltijd te geven, dat moeten we overleggen met Carlo l’Ami (red: de keeperstrainer van Ajax) en de technische staf. Ik zou het fantastisch vinden als hij naar het WK kan, iedereen droomt daarvan. Ik zou het niet op m’n geweten willen hebben om hem daar vanaf te houden.”

Het is natuurlijk geen makkelijke situatie. Vermeer heeft een groot aandeel gehad in de kampioenschappen onder De Boer. Ondanks zijn positiewisseling met Cillessen heeft hij heel hard gewerkt, meldt de trainer. “Vermeer heeft keihard gewerkt op de trainingen en dat kun je zien aan de wedstrijden die hij heeft gekeept in de beker en toen Cillessen geblesseerd was.”