Frank de Boer vindt dat Ajax in de wedstrijd tegen Groningen veel te weinig van haar kansen heeft afgemaakt. Dat zei hij na afloop tegenover FOX Sports. “FC Groningen kwam defensief hier naartoe. Dat is hun goed recht, maar wij creëren vier à vijf honderd procent kansen, daar schieten we er helaas maar één van in.”

Nadat Ajax op 1-0 voorsprong kwam maakte Groningen vlak voor rust de gelijkmaker. “Een mooie goal”, volgens de Boer,  maar het had niet mogen gebeuren:” In eerste instantie kreeg de spits teveel ruimte en daarna viel de bal er half tussen. Er staan dan drie mensen voor de bal en die blijven gewoon kijken. Eén moet er naartoe en zijn linkerbeen afdekken. Als je hem dan net anderhalve meter ruimte geeft dan kan hij profiteren. Hij raakte de bal vervolgens goed en Vermeer was kansloos.

De Boer vond het geen probleem dat Groningen de eerste helft kansen creëerde: “Wij speelde aanvallend en dan geef je gewoon veel ruimte weg. Dan kan er een moment ontstaan waar zij speldenprikjes uitdelen maar dat is helemaal niet erg. We hadden bij rust gewoon 3-0 voor moeten staan. Na de rust werden we slordiger, en niet één maar twee, drie of vier spelers. Dan sluipt er onzekerheid in het team. Door het aanvallende spel gaven we al veel ruimte weg en als je de bal in de eerste of tweede fase al verliest dan sta je helemaal open.”