Ajax is zonder schade teruggekeerd uit Brussel. Dat betekent dat Frank de Boer zondag over een fitte selectie kan beschikken voor het competitieduel met VVV-Venlo. ‘Moe, maar voldaan’, typeerde De Boer de gemoedstoestand van de spelers, daags na de mooie 0-3 zege op Anderlecht.

Dat de heenwedstrijd in de zestiende finales van de UEFA Europa League zo ongeveer ‘naast de deur’ was, had zo zijn voordelen. Direct na afloop van de vroege wedstrijd reed Ajax terug naar Amsterdam. Vrijdagochtend vroeg was iedereen alweer present op de club. ,,Met de staf hebben we in de bus nog even de eerste helft teruggekeken. Daarin werden we bevestigd in wat we in de rust tegen de spelers hebben gezegd. Het was niet zozeer aan het goede spel van Anderlecht, maar aan onze eigen slordigheid te wijten dat we het in de eerste helft af en toe moeilijk hadden.”

Aan de wedstrijd tegen Anderlecht heeft Ajax geen nieuwe blessures overgehouden. ,,Sommige jongens waren behoorlijk moe, maar dat is ook logisch. Zeker als je kijkt hoe Christian Eriksen heeft gespeeld. Hij is nog altijd pas net 19 jaar. Ook Lorenzo Ebecilio had gisteravond nog wat last van zijn bovenbeen, maar dat is meer een ‘kleinigheidje’. Iedereen is beschikbaar voor de wedstrijd tegen VVV.”

De Boer herhaalde wat hij vorige week ook over de invulling van de spitspositie zei. De trainer zal per wedstrijd kiezen of hij Mounir El Hamdaoui of Siem de Jong in de punt van de aanval zet. Over het optreden van spits El Hamdaoui tegen Anderlecht was De Boer in ieder geval tevreden. ,,Hij heeft het fantastisch gedaan.” Over de keuze voor Siem de Jong ten koste van Demy de Zeeuw op het middenveld herhaalde De Boer wat hij donderdagavond ook al zei. ,,We hadden meer power op het middenveld nodig. Of we hier extra behoefte aan hebben, hangt ook weer van de tegenstander af.”

Als geen ander weet De Boer dat Ajax na het puntenverlies tegen Roda JC zich niet nog een misstap kan veroorloven in de race om de landstitel. ,,We moeten niet verder achterop raken. Thuis mogen we sowieso niet verliezen.” In die zin lijkt VVV een welkome tegenstander. De nummer 17 sprokkelde dit seizoen buiten Venlo pas vier punten bij elkaar.

Ajax – VVV begint zondag om 14:30 uur. Na afloop neemt Ajax officieel afscheid van Luis Suarez. Voor het duel zijn nog kaarten beschikbaar. Op de wedstrijddag is er vanaf 12:30 uur kaartverkoop aan de kassa’s van het stadion. De stadionkassa’s bevinden zich aan de Noordzijde van het stadion ter hoogte van ingang D.

Bron: Ajax.nl