Ajax verloor dinsdagavond met 3-1 van Paris Saint-Germain. Uiteraard was trainer Frank de Boer niet De Boerblij met die uitslag. “Ik ben alleen tevreden over het begin van de tweede helft tot en met de 1-1”, zegt de oefenmeester in gesprek met Jack van Gelder.

“Ik ben flink boos geweest in de rust”, vervolgt De Boer. Hij wees zijn spelers op de wedstrijden tegen Manchester City en dat ze moesten geloven in een goed resultaat. “Vanaf de eerste minuut zag je al dat je veel ruimte kreeg, maar er gingen zoveel simpele dingen fout. Zo zonde.”

Volgens De Boer haalden alleen Kishna en Van Rhijn een goed niveau in de eerste helft. “Dat heb ik ze ook gemeld. In de tweede helft hebben we het veel beter opgepikt. Dan domineer je en maak je terecht de 1-1. En dan geef je wedstrijd zo uit handen”, moppert de trainer.

Vroeg in de wedstrijd viel Boilesen al geblesseerd uit na een charge van oud-Ajacied Gregory van der Wiel. Die blessure was volgens De Boer onnodig omdat Boilesen een slechte pass moest controleren. “Dat was een ziekenhuisbal en kwam maar half aan. Dan komt Boilesen er waarschijnlijk met een heel zware blessure vanaf. Het ziet er slecht uit”, besluit hij. Ajax nieuws Ajax1.nl