Tijdens de wekelijkse persconferentie op de website van Ajax liet Frank de Boer weten dat hij verwacht dat zijn ploeg aanstaande zondag wint van Excelsior. “Als wij onze zaakjes op orde hebben, moeten we Excelsior onder controle kunnen houden, maar het is tweeënhalve dag na een Europese wedstrijd. Dat is vaak op mentaal gebied het zwaarst, omdat de wedstrijd tegen Celtic veel spanning opeiste.”

Vrijdagochtend tijdens de training heeft De Boer een lange nabespreking gehouden. De trainer was erop voorbereid dat zijn jonge elftal fouten kan maken en is van mening dat er nog geen wijzigingen doorgevoerd hoeven worden. “Ik vind niet dat we niet geconcentreerd zijn geweest. Je moet op bepaalde momenten weten wat er wordt gevraagd. Ik zal niet zomaar iemand na één of twee fouten slachtofferen. Pas als het structureel wordt, dan zal ik ingrijpen. Daar heb ik nu geen reden voor.”

De coach kijkt ook nog naar de tegenstander van zondag, Excelsior. “Het is een ploeg die georganiseerd zal verdedigen en probeert speldenprikken uit te delen.” Het is niet zo dat Excelsior een super brede selectie heeft met allemaal gelijkwaardige spelers. Ze missen nu een ervaren speler en een spits die het vorig seizoen goed heeft gedaan. Dat is een aderlating,”

Zeker is volgens de Boer in ieder geval dat Amin Younes zondag nog geen negentig minuten speelt. “Amin mag terugkijken op een redelijk debuut. Amin was betrokken bij de eerste goal en had nog een aantal goede acties. Iedereen vroeg zich af: waarom haal je zo’n goede speler eraf? Maar ik wil hem nog het hele seizoen gebruiken. Het is een kwestie van tijd voordat hij negentig minuten gaat maken,”  aldus de Ajax-coach. Ajax nieuws Ajax1.nl