Frank de Boer heeft een zwaar voetbalprogramma in zijn agenda staan. Waar de Amsterdammers vorige week zondag nog naar Eindhoven afreisden komt
FC Twente nu de Amsterdam ArenA bezoeken. Dat het tegen FC Twente anders moet dan tegen PSV spreekt voor zich. De Boer heeft echter een goede verklaring voor het povere spel van Ajax in het Philips Stadion.

“Tegen PSV waren de mensen die normaal goed waren aan de bal, niet goed aan de bal. Dan wordt het een lastig verhaal en kom je moeilijk tot je eigen spel.” In dit eigen spel moet Theo Janssen een belangrijke factor spelen. Een gesprek tussen De Boer en Janssen over een dominantere rol leverde echter niet veel op.

“De tegenstander wil hem ook niet aan de bal laten komen, dus dan wordt het moeilijker. Dan moeten anderen het voortouw daarin nemen.” Frank de Boer verwacht opnieuw een moeilijke wedstrijd tegen FC Twente. “Ze staan bovenaan en doen het goed. Twente speelt nog niet heel sprankelend, maar elke wedstrijd wordt vrij makkelijk gewonnen. Kan je nagaan als ze ook nog goed gaan spelen.”

“Ik vind dat Twente terecht bovenaan staat”, gaat De Boer verder. “Met Co Adriaanse hebben ze een coach met een schat aan ervaring. Hij gaat zaterdag zijn vijfhonderdste wedstrijd in. Daar heb ik als trainer heel veel respect voor.” In de laatste confrontatie tegen FC Twente, het verlies van Ajax in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, zag De Boer dat Ajax dominant speelde maar de kansen niet afmaakte. “Dat is juist hun kracht, zij kunnen dodelijk zijn voorin. Janko is altijd gevaarlijk en Luuk de Jong doet het fantastisch.”

Foto: afdb.nl – Oscar