Donderdagavond speelt Ajax in de halve finale van de KNVB-beker in de eigen ArenA tegen RKC Waalwijk. Een belangrijke wedstrijd aangezien een plek in de finale op het spel staat. Toch zal Ajax niet in zijn sterkste formatie aan het duel beginnen.

Frank de Boer ziet geen reden om de vaste elf in stand te houden en zal naar alle waarschijnlijkheid drie basisspelers rust gunnen tegen de nummer twee van de Jupiler League.  “Niet omdat we de tegenstander onderschatten”, sprak de Ajax-trainer daags voor de halve finale van het bekertoernooi. “Maar wel vanwege het overvolle programma met wedstrijden tegen AZ en Spartak Moskou op komst.”

Frank de Boer is niet tevreden over Dario Cvitanich. De Argentijns/Kroatische spits keerde na een verhuurperiode afgelopen januari terug in Amsterdam, maar op enkele minuten tegen FC Utrecht na heeft Cvitanich nog weinig gespeeld sinds zijn terugkomst. Hoewel Ajax dun zit in de aanvallers heeft Cvitanich De Boer nog niet kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten. Om deze reden is de speler buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het duel tegen RKC Waalwijk. Voor dit duel zijn overigens ongeveer 23.000 kaarten verkocht.

Foto: Afdb.nl-Oscar