Ajax zal donderdagavond in de halve finale van de KNVB-beker op volle sterkte aantreden. Dat zei Frank de Boer tijdens de persconferentie voorafgaand aan het bekertreffen met de Alkmaarders. “We nemen de beker heel serieus,” gaf de coach vol vertrouwen aan. Toen Ajax en AZ elkaar vorig jaar in de halve finale van de beker troffen, kwam AZ als winnaar uit de bus. De Boer ziet aanleiding om te denken dat dat dit jaar anders zal gaan: “We zitten in tegenstelling tot vorig jaar in een situatie dat iedereen wil en kan spelen. In de competitie staan we er nu namelijk beter voor.”

De Boer gaf verder aan onder de indruk te zijn van het spel van AZ de afgelopen tijd: “AZ strijdt nog om twee titels, de Europa League en de beker. Dat is heel knap, ze hadden het vast niet verwacht toen ze dit seizoen ingingen. Ze zitten nu ook in een goede flow.”

De Boer verwacht morgen meer alertheid dan de afgelopen weken tegen Cambuur en NAC: Tegen een sterke tegenstander ben je gewoon sneller alert, dat heeft niks met onderschatting te maken. We weten dat we zowel tegen AZ als komende zondag tegen Twente niet kunnen verzaken. Dan krijg je het deksel op je neus.