Onder leiding van Frank de Boer won Ajax nog geen enkel competitieduel in Utrecht, ook deze keer gingen de Amsterdammers niet met de drie punten naar huis. De trainer reageerde na afloop voor de camera’s van FOX Sports: “We hebben hier twee punten laten liggen, en de laatste acht minuten waren slordig van ons.”

Ajax kwam nog wel op voorsprong via Daley Blind, maar een paar minuten later tekende Steve de Ridder voor de 1-1, wat ook de eindstand zou worden. Die tegengoal was volgens Frank de Boer een “cruciaal moment”. Een fout van Veltman leidde het Utrechtse doelpunt in, zag de coach: “Als verdediger weet je dat je daar slim moet zijn en De Ridder was hier helaas slimmer.”

De Boer gaf aan teleurgesteld te zijn: “We hadden onszelf moeten belonen, we zijn geduldig geweest en kregen toch een paar 100 procent kansen, ondanks dat zij goed stonden. We hebben de kansen gehad om met de drie punten naar huis te gaan.”

Ook ging de coach van de Amsterdammers nog even in op de wissel van Boilesen: “Na de rust voelde hij zijn hamstring een beetje opstijven. De rest is historie, dus we wilden vandaag geen risico’s nemen.”

Tot slot wees De Boer erop dat hij zich ondanks het gelijkspel totaal geen zorgen maakt: “Er is zeker geen man overboord. Iedereen denkt dat we zomaar kampioen worden, maar we moeten er gewoon iedere week hard voor blijven knokken.”