Na mislukte avonturen bij Inter en Crystal Palace, gaat Frank de Boer nu het avontuur aan bij Atlanta United in de MLS. De ploeg werd afgelopen seizoen kampioen en De Boer weet dus wat hem te doen staat.

“Mensen denken vaak dat het voetbal in Amerika minder is, maar hier blijkt uit niets dat dat zo is. Ik ben beland bij een echte voetbalclub. Ik weet het zeker: als ik hier iets goeds neerzet, kom ik vanzelf weer in de picture bij clubs in Europa”, zo denkt hij hardop in gesprek met de NOS.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat in maart start, is nu 3 weken bezig: “Het heeft me best verrast. De discipline, hoe snel ze dingen oppakken: het ziet er hartstikke goed uit. Ik ben echt heel positief.” Ook met Overmars had hij contact over zijn nieuwe club: “Toen Marc mij feliciteerde, zei hij ook dat veel clubs kunnen leren van Atlanta. Hoe ze alles hebben opgebouwd en qua spelersbeleid. Atlanta gaat voor jonge talenten opleiden, net als wij in Nederland willen.”

Hij wil graag nog een keer terug naar Europa, maar voorlopig zit hij goed in Atlanta, waar hij voor 4 jaar tekende: “Ik had ook andere keuzes kunnen maken, zeker in Europa. Maar ik had hier direct een heel goed gevoel. Je hoeft geen medelijden met mij te hebben.”

De Boer wijst 3 redenen aan voor terugval Ajax