De Boer
Frank de Boer

‘Ik heb in de eerste helft een heel goed Ajax gezien’, zei Frank de Boer na de moeizame 2-1 zege tegen FOX Sports. ‘Dat hebben we helaas niet beloond met meerdere goals, maar na rust verliezen we net als tegen AZ de grip op de wedstrijd. Daardoor kreeg Go Ahead de hoop dat er wat te halen was. Dat die 1-1 via een zondagsschot valt, hebben we over onszelf afgeroepen.’

Een polletje leverde de Ajax uiteindelijk de winst op. ‘Zo zijn we niet vaak aan drie punten gekomen’, concludeerde De Boer, die Van der Hart direct moed insprak. ‘Het is verschrikkelijk voor een doelman om dit mee te maken. Er zat een aardige hobbel in het veld, hij kan hier helemaal niets aan doen. Dit is zeer sneu voor hem, want Mickey heeft een puike wedstrijd gespeeld.’

‘Dit is een stap in de goede richting, maar we moeten ons goede spel nu negentig minuten zien vol te houden. Dat is ons voornaamste doel. Dan komen de punten daarna vanzelf,’ aldus Frank de Boer. Ajax nieuws Ajax1.nl