Frank de Boer heeft zich positief uitgesproken over het Amsterdamse optreden tegen Willem II afgelopen zaterdagavond. Het elftal van De Boer legde de Tilburgers met 3-0 over de knie in de eigen Amsterdam ArenA. De hoofdtrainer van Ajax vertelt tegenover de NOS dat er zeker nog veel werk aan de winkel is.

“In de eerste helft vond ik dat we na de 1-0 teveel ruimte weggaven. Daardoor konden ze gevaarlijk worden. In de tweede helft gingen we er korter opzitten, waardoor ze minder tijd hadden om op te bouwen. Behoudens een uitval van Zivkovic zijn ze daarna niet meer in de wedstrijd geweest”, aldus De Boer.Ajax nieuws Ajax1.nl

De spelers hebben voldaan aan de plannen van De Boer. “Ze hebben het goed opgepikt, het was een goede teamprestatie. Het kon sneller in de omschakeling, bij dat doelpunt ging het wel snel. Maar dat zijn dingen die zeker verbeterd kunnen worden. Ik weet dat wij nog veel beter kunnen, dat is denk ik het mooie aan dit team. Maar we hebben een soort houvast in hoe we willen spelen en dat pikken ze goed op. Het staat organisatorisch goed, we geven weinig kansen weg. Dat is altijd lekker. En als je dan vijf, zes kansen creëert, dan win je meestal”.

Over het rendement van Anwar El Ghazi is De Boer ook erg te spreken. “Hij staat nu al bijna op de helft van zijn aantal doelpunten van vorig jaar. Die kopbal raakte hij misschien niet goed, maar hij stáát er wel. Sommige keuzes kunnen nog beter, maar hij is nog hartstikke jong. Ik ben blij dat hij ook heel veel juiste keuzes maakt. Als hij zo doelgericht blijft, zijn we heel blij met hem”, aldus de hoofdtrainer.