“Tijdens zijn hele opleiding bij Ajax stond Ruben al bekend als een goede en snelle rechtsback, met veel aanvallende kwaliteiten”, zegt Vink tegenover Voetbal International. “Bij de beloften zijn we flink aan de slag gegaan met zijn defensieve kwaliteiten, vooral in het vooruit verdedigen.”

“Ook op het gebied van persoonlijkheid en flair moet Ruben nog stappen maken, maar dat geldt voor veel jongens van zijn leeftijd. Des te knapper vond ik het van hem dat hij heel onbevangen debuteerde in het eerste elftal. Terwijl de omstandigheden lastig waren. Je speelt tegen de koploper en Ajax wilde de 0-2 achterstand goed maken. Dat betekende dat Ruben risico in zijn spel moest leggen, met veel ruimtes in zijn rug. Dat heeft hij hartstikke goed ingevuld.”

“Dit is voor iedereen een gunstige ontwikkeling: voor Ruben zelf is het prachtig dat hij zijn debuut heeft mogen maken. Voor de talenten bij Ajax is het een stimulans dat ze opnieuw zien hoe een goede ontwikkeling beloond kan worden. En Frank de Boer heeft er een optie bij de positie van rechtsback”, aldus Vink.