Frank de Boer zal vandaag met Miralem Sulejmani om tafel gaan. De aanvaller stond wekenlang aan de kant met een enkelblessure, maar verraste vriend en vijand door eergisteren in te vallen bij Servië tegen Macedonië. De vraag van de Ajax-trainer sprak boekdelen. „Heeft hij echt gespeeld?”

In Telesport gaf Sulejmani onlangs al aan dat de blessure meeviel en dat hij sneller dan gedacht zijn rentree zou maken. Maar niemand bij Ajax had erop gerekend dat hij in Macedonië alweer in actie zou komen. „Dit is echt een heel grote verrassing”, aldus De Boer. „Als clubs moeten we spelers afstaan aan de nationale teams en kunnen we alleen aangeven wat verstandig is en niet.”

Vandaag wordt Sulejmani op zijn gedrag aangesproken. „We zullen sowieso even met de medische staf overleggen”, zei De Boer. „Miralem is voor Ajax een heel dure speler. En als trainer hoop je niet dat je hem weer een paar maanden moet missen. Ik vind dan ook dat een rentree in goed overleg moet gebeuren. En ik denk niet dat dit het geval is geweest. Aan de andere kant ben ik natuurlijk blij dat Miralem kennelijk weer kan spelen.”