Een van de meest besproken spelers van dit seizoen is Ricardo Kishna. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola sprak een aantal in de media over Kishna en dat zorgde voor veel ophef rondom de speler. Frank de Boer hekelt deze manier van omgaan. “Ik denk dat het niet bevorderlijk is voor het team en voor hem zelf. Als hij wat roept neem iedereen het over,” vertelt De Boer aan AT5.

“Ik denk niet dat een zaakwaarnemer moet bepalen hoe een speler moet spelen. Daar hebben wij de mensen voor en daar ben ik voor. Het is niet goed voor een speler, niet goed voor de trainer. We hebben het er nu weer over. En je moet je daar steeds voor verantwoorden. Volgens mij heb je liever andere dingen waar je je moet voor verantwoorden.”

De Boer heeft echter nooit problemen met Kishna gehad. “Ik had de laatste maanden drie buitenspelers die in aanmerking kwamen. Dat waren El Ghazi, Kishna en Schone. De laatste tijd heb ik vooral voor El Ghazi en Kishna gekozen. Van Schöne vond ik niet dat hij bracht wat hij moet brengen. Hij is goed in standaardsituaties, brengt ervaring. Als hij dat niet laat zien dan speel ik liever met echte buitenspelers. Zo ben je continu bezig. Ik denk dat ik heel veel vertrouwen in Kishna heb getoond. De kans is groot dat hij blijft.”

Technisch manager van PSV Marcel Brands gaf aan dat PSV eventueel geïnteresseerd is als Kishna bij Ajax zal vertrekken. De technische staf van Ajax heeft echter geleerd van de transfer van Kenneth Vermeer naar Feyenoord en zal een concurrent niet sterker maken. “Natuurlijk moeten wij de concurrentie niet sterker maken. Je moet nooit nooit zeggen maar ik ga er niet vanuit dat hij vertrekt.”

Spelers die deze zomer Ajax zeer waarschijnlijk wel gaan verlaten zijn Lerin Duarte, Niki Zimling en Ruben Ligeon. Vooral Ligeon is opmerkelijk omdat Van Rhijn geen sterk seizoen heeft gedraaid. “Misschien blijkt later dat wij het verkeerd hebben gezien maar wij denken niet dat hij het niveau heeft waar we naar streven.” De Boer ziet in Tete eerder een vervanger van Van Rhijn. “Ik denk dat Tete verdedigend veel beter is dan Van Rhijn. Aanvallend niet maar verdedigend zeker.” Ajax nieuws Ajax1.nl