Ajax-trainer Frank de Boer hoopt dat Demy de Zeeuw deze zomer niet de overstap zal maken naar Spartak Moskou, maar de kersverse kampioen trouw blijft. De Russische club zou de middenvelder graag willen overnemen en ook Rik van den Boog heeft bevestigd dat een transfer niet onbespreekbaar is.

De Boer denkt daar echter anders over. Hij zal De Zeeuw niet tegenhouden als hij graag naar Spartak Moskou wil vertrekken, maar hoopt dat de international besluit nog een jaar bij Ajax te blijven. Momenteel beschikt Ajax al over middenvelders als Christian Eriksen, Vurnon Anita, Siem de Jong en Eyong Enoh. De Amsterdammers bereikten de afgelopen dagen ook overeenstemming met Theo Janssen (FC Twente) en Thulani Serero (Ajax Cape Town). Ondanks dat de coach ruim zit in de middenvelders wil hij De Zeeuw graag bij zijn selectie houden.

“We spelen volgend seizoen ongeveer vijftig wedstrijden. Dat is erg veel en voor een speler is het niet goed zo veel wedstrijden in een jaar te spelen. Daarom wil ik graag een ruime selectie, zodat er de ruimte is om te rouleren. Iedere speler zal dan zijn wedstrijdjes meepikken, ook De Zeeuw. Ik heb gehoord dat Spartak en Ajax er nog niet uit zijn en ik hoop ook dat dat zo blijft. We hebben volgend seizoen iedereen keihard nodig”, aldus Frank de Boer.

Foto door: Afdb.nl-Oscar