Al langere tijd gaat er een gerucht rond dat Ajax serieuze belangstelling heeft voor een terugkeer van Huntelaar naar Amsterdam, maar  nu wordt het bevestigt door De Boer. In gesprek met Ajaxlife vertelde de trainer van Ajax dat een terugkeer van Huntelaar zeker niet uit te sluiten is. ”Als hij geïnteresseerd zou zijn om terug te keren bij Ajax, is hij een serieuze optie.”

Huntelaar vertrok in 2009 naar Madrid, maar dat werd geen succes. De zomer daarop verkaste hij naar AC Milan, maar ook daar wist Huntelaar geen basisplaats te veroveren. Sinds juni 2010 staat Huntelaar onder contract bij Schalke 04, waar hij al sinds 24 november niet meer heeft gescoord. Afgelopen donderdag was Huntelaar aanwezig in de ArenA bij de Europa League wedstrijd tegen Spartak Moskou. Na de wedstrijd hebben De Boer en Huntelaar nog even nagepraat in het spelershome. De Boer: ”We hebben het gehad over Schalke, de blessure aan zijn knie en het tegenvallende seizoen dat de club  uit Gelsenkirchen doormaakt. Maar zo slecht gaat het nou ook weer niet, want Schalke haalde de bekerfinale en de laatste acht in de Champions League.”

“Lukt het hem niet om te slagen bij Schalke, dan gaan we eens informeren”, aldus De Boer. “Maar dan praten we over andere bedragen Daarom is het goed dat Klaas-Jan er was tegen Spartak om naar Ajax te kijken. Stond het hem aan? Er waren wel een aantal kansen voor hem weggelegd.”

Foto: afdb ~ Oscar