Frank de Boer is nog altijd groot fan van Klaas-Jan Huntelaar. In de zoektocht naar een concurrent voor Arek Milik worden er vele namen genoemd. Zo ook die van Huntelaar. Wanneer het voor Ajax mogelijk is om de ervaren oud-Ajacied terug te halen, zou de club geen moment twijfelen. In gesprek met AT5 gaat de hoofdtrainer in op de eventuele komst van een nieuwe spits.

Volgens De Boer is de kans op een nieuwe spits nog altijd 50/50. “De insteek is dat er spelers weggaan voordat we spelers kopen. Dat is een beleid dat we sinds de revolutie hebben ingezet. Dat we in ieder geval altijd op de begroting letten. We moeten er niet buiten gaan zitten. Uiteindelijk krijg je dat gepresenteerd. Niet dit jaar, maar de volgende jaren. Als we dat eenmaal weer een keer gaan doen, wordt dat misschien weer normaal. Daarom moeten we zorgen dat we altijd mooi binnen de kaders blijven.”

Ajax wil in de zoektocht naar een spits echt zeker zijn van haar zaak. “We moeten wel echt overtuigd zijn. Dan kom je toch op bepaalde namen uit. Anders zit je in een vijver te vissen waarvan wij ook niet zeker weten of het een succes wordt. We denken wel dat zo iemand een toegevoegde waarde is, maar of zo’n speler het in het eerste halfjaar waarmaakt is dan afwachten”, aldus De Boer.

Voor Huntelaar maakt Ajax graag een uitzondering. De spits van het Duitse Schalke 04 lijkt op dit moment niet haalbaar voor Ajax, maar wanneer Huntelaar op de markt komt, zal Ajax haar uiterste best doen. “Natuurlijk zijn er momenten dat je denkt, dit kan ik niet laten liggen. Huntelaar mag wel komen. Bij hem weet je dat hij een toegevoegde waarde is voor het team. Als zo’n kans zich voordoet, zullen we met de directie in één kamer gaan zitten. Dan komen we er vanzelf wel uit.”