Frank de Boer is blij met de 0-2 zege in Nijmegen tegen NEC. Een pover Ajax won de wedstrijd door een goal van Arek Milik en een eigen goal van Rens van Eijden vlak voor tijd. “Ik ben heel blij en tevreden. Ook met het spel. Uiteindelijk winnen we met 2-0 en had het ook 5-0 kunnen zijn. Dat is het enige smetje,” aldus De Boer tegenover FOX Sports na afloop van het competitieduel.

De amusementswaarde van het duel was net als voorgaande wedstrijden laag. “Je speelt tegen een tegenstander die helemaal inzakt op een veld dat heel stroef is. Probeer daar maar een hoog baltempo te hanteren. Daar heb je volgens mij twee ploegen voor nodig. We hebben gecontroleerd, niks weggegeven en vijf of zes kansen gehad. Volgens mij kan je niet veel meer doen.”

De Boer vond NEC qua tactiek wel iets weg hebben van FK Jablonec. “Het was vergelijkbaar met afgelopen donderdag, maar nu hebben we veel meer kansen afgedwongen. Het is ook de vierde keer dat we de nul houden, dat is een compliment voor de ploeg,” besloot de hoofdtrainer van Ajax. Ajax nieuws Ajax1.nl