Na de nederlaag tegen Real Madrid (1-4) heeft Frank de Boer zeer teleurgesteld gereageerd tegenover de NOS. Hij vond dat zijn ploeg nooit speelde zoals zouden kunnen, waarmee Ajax zichzelf in een kansloze positie bracht.

“Van te voren heb ik tegen de jongens gezegd: we moeten ons normale niveau bereiken of ontstijgen. Dat hebben we de eerste 55 minuten zeker niet gedaan. Na de 2-1 kwam er een beetje hoop en we kregen nog een fantastische kans op 2-2, maar we hebben vandaag niets verdiend. Dat is heel teleurstellend, want er lag veel ruimte om het goed te spelen. Dat we dat niet deden, stelde me diep teleur”, aldus De Boer.

“Of het ontzag was, zullen we morgen moeten bespreken, maar het was gewoon niet goed”, duidt De Boer de pijn van Ajax. “Het kwam niet doordat Madrid goed speelden, maar we gaven de bal veel te makkelijk weg. Als je tegen de gevaarlijkste counterploeg ter wereld speelt, is dat natuurlijk. dodelijk.”

“Het gaat vier keer om een omschakelmoment. Daarin zijn we te naïef”, verwijt De Boer zijn ploeg. “Het is zeer frustrerend dat we dat niet laten zien. Er lag namelijk heel veel ruimte. Hoe dat komt, daar heb ik mijn vinger nog niet achter gekregen. De volgende keer moet het een stuk beter.”

“Verschil met Eredivisie is groot, maar als we een normaal niveau halen, kunnen we gewoon goed tegen Madrid spelen”, benadrukt De Boer. “Maar als je in eerste fase de bal verliest, kom je nooit in je spel.”