Nu het er op lijkt dat Ronald Koeman Southampton volgend seizoen inruilt voor Everton, wordt er in de Engelse media volop gespeculeerd over zijn mogelijke opvolger. Volgens de Engelse krant The Mirror zou Frank de Boer als een geschikte opvolger gezien worden.

De krant schrijft: “Hij werd al sterk gelinkt aan Everton, maar de weg richting de Premier League voor De Boer zou nu via een andere route kunnen gaan. De Boer kende een fantastische tijd bij Ajax, waar hij vier keer kampioen werd met de Amsterdamse club. Daarnaast was hij assistent-trainer van het Nederlands elftal dat in 2010 de finale van het WK haalde en heeft hij veel ervaring opgedaan als voetballer.”

Volgens De Telegraaf onderneemt Southampton een serieuze poging om de oude oefenmeester van Ajax te contracteren. Koeman deed het, samen met zijn broer Erwin Koeman, de laatste jaren goed bij The Saints en ze denken dat ze met De Boer deze lijn door kunnen trekken.

Naast De Boer worden ook Eddie Howe, Manuel Pellegrini, Unai Emery en André Villas-Boas genoemd als mogelijke kandidaten.