Frank De Boer reageerde opgetogen na de 1-2 overwinning van Ajax op FC Twente. De Amsterdammers wonnen door een laat doelpunt van Gregory van der Wiel, maar door de zege van Feyenoord op AZ zal het kampioensfeest tot woensdag moeten wachten. De Boer ziet het echter niet meer fout gaan. “Het moet wel heel raar lopen willen we nu geen kampioen worden, dus ja, ik ben super opgelucht.”

“Je weet dat het lastig wordt tegen Twente in Enschede. Zij vechten voor hun laatste kans en deze wedstrijd was voor hen dus minstens zo belangrijk”, zegt de coach tegen Eredivisie Live. “Ik vond dat we heel goed begonnen. We kwamen steeds onder de druk uit. Na een kwartier kregen we het moeilijk en creëerde Twente kansen, maar we herpakten ons na de penalty.”

Over de kampioenswedstrijd tegen VVV is De Boer duidelijk. “Ik word het liefst kampioen in ons eigen stadion, dat is fantastisch. Dat scenario kan nu uitkomen en dan kan het feest losbarsten.” Hij liet tevens los dat de huldiging, volgens het draaiboek, op 3 mei plaats zal vinden.