Vanavond om 23:59 staat de champagne klaar, maar waar dat is nog niet helemaal duidelijk. Zowel Frank de Boer als Luis Suárez maken nog kans op het ontkurken van het feestelijke drankje, nu Liverpool en Ajax ook vandaag weer met elkaar aan de tafel zitten om een potje blufpoker te spelen om het transferbedrag dat de Amsterdamse clubleiding zou moeten ontvangen voor de overgang van de Uruguayaan naar Engeland. Frank de Boer houdt voorlopig in ieder geval zijn hard vast en ziet grote kans op een vertrek van zijn topaanvaller. “Ik schat de kans op vijftig procent,” citeert het AD de hoofdtrainer.

De Boer heeft Liverpool tot uiterlijk vandaag (lees: vannacht) gegeven voor de afronding van de overeenkomst. “Gaat de transfer vervolgens niet door dan kunnen Luis klaarstomen voor het duel met NAC van zondag. Maar ik verwacht wel dat ze met een hoger bod komen,” aldus De Boer, die zich geen zorgen maakt over de inzetbaarheid van Suárez. Deze zou in de media hebben aangegeven dat hij niet gemotiveerd meer zou zijn om voor Ajax te spelen na de hele transfersoap, maar De Boer is vastberaden. “Gaat zijn overgang naar Liverpool niet door, dan verwacht ik niet dat hij een motivatieprobleem heeft. Luis is een échte liefhebber. Die speelt altijd om te winnen. Ook bij Ajax. Daarover maak ik me geen enkele zorgen.”

Liverpool beslist vandaag of het verder wil gaan dan de onbekende bedragen die gisteren zijn besproken met Ajax. Naar de geruchten zou het gaan om een bedrag van tussen de €15 miljoen en €20 miljoen wat Liverpool zou overhebben voor Suárez, terwijl Ajax niet verder wil zakken dan €25 miljoen. FdB weet nog niet of hij Mounir El Hamdaoui mee naar Brabant neemt. De spits trainde vrijdag volledig mee. “We moeten maar even afwachten hoe zijn lichaam reageert”, stelde De Boer. “Misschien kan hij als pinch-hitter mee.”

Foto: afdb.nl – Oscar