Ajax is deze winter op zoek naar een spits. Maar om een spits te mogen kopen, moeten er eerst spelers verkocht worden. Die eis heeft de raad van commissarissen opgelegd. Frank de Boer uit tegenover Voetbal International zijn ongenoegen over de situatie: “Marc Overmars wil heel graag de markt op, maar hij wordt geremd. Hij moet zich verantwoorden tegenover de rvc, terwijl je soms risico’s moet nemen.” De kans dat er deze winter nog een nieuwe spits gaat komen, schat De Boer dan ook op vijftig procent.

Wel spreekt De Boer alvast zijn voorkeuren uit als het gaat om een nieuwe spits, zijn voorkeur blijkt bij een Nederlandse speler te liggen: “Afgelopen zomer was de komst van Jeremain Lens dichtbij. Nu is hij nog steeds een optie. Bas Dost? Die zou zeker bij ons passen, gezien de ontwikkeling die hij doormaakt. De vraag is natuurlijk of het allemaal betaalbaar is.”

Voordat één van beide spelers, of een andere spits, gehaald zal kunnen worden, is dus goedkeuring van de rvc nodig: “Het is aan ons om de rvc te overtuigen wat we nodig hebben. Dat moeten zij juist van ons accepteren. Wij zijn de voetbalkenners”, aldus De Boer.