Frank de Boer had een moeizame start bij Atlanta United dit seizoen. En dat terwijl de verwachtingen hooggespannen waren, want de club werd afgelopen seizoen kampioen van de MLS.

Na een tijdje begon het te lopen bij de ploeg van De Boer en inmiddels is hij volop in de race om de titel te prolongeren. In de kwartfinales van de play-offs om de titel werd donderdag Philadelphia Union met 2-0 verslagen. De score werd geopend door Julian Gressel in de eerste helft. Vlak voor tijd zette Josef MartĂ­nez de 2-0 op het scorebord. Daardoor is De Boer met zijn ploeg door naar de halve finales.

In de halve finales zal De Boer het opnemen tegen Toronto FC. Die ploeg bereikte de halve finale door New York City FC met 2-1 te verslaan. De wedstrijd tussen Atlanta United en Toronto FC zal gespeeld worden op 31 oktober om 1.00 ‘s nachts Nederlandse tijd. De winnaar van dat duel neemt het in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen Los Angeles FC en Seattle. De finale wordt gespeeld op 10 november 21.00 Nederlandse tijd. De winnaar mag zich kampioen van de MLS noemen.