Na de overwinning van Ajax op Feyenoord(1-2) was bijna iedereen het eens. Ajax pakt de vierde landstitel oprij. Ajax-trainer Frank de Boer geeft toe dat de voorsprong groot is, maar wil niet spreken van een gelopen koers. “We praten alsof het kampioenschap al een feit is, maar er zijn nog acht wedstrijd te spelen. Daarin treffen we nog lastige tegenstanders”, zegt de succestrainer.

Één van die acht wedstrijden speelt Ajax aankomende zondag tegen Cambuur. De Boer wil dat zijn ploeg scherp blijft. “We moeten de concurrentie niet het gevoel geven dat er nog iets te halen valt. Het is aan de staf om dat te bewaken, maar ik denk dat de spelers daar van doordrongen zijn.” In De Kuip liet Ajax afgelopen weekend zien dat het ook over een andere speelstijl beschikt. Het positiespel maakte even plaats voor de lange bal. “De ploeg moet zelf herkennen wanneer ze welke speelstijl moeten spelen. We laten mooie dingen zien, maar als dat niet kan, dan moet het degelijk”, stelt De Boer.

Ondanks de voorzichtigheid bij de trainer, weet hij ook dat de voorsprong een veilige marge moet zijn. “Ik hoop dat we elke wedstrijd een goede speelstijl kunnen laten zien. Doen we dat, dan mag je deze voorsprong niet uit handen geven. Maar we moeten wel elke wedstrijd honderd procent geven, want cadeau krijg je het namelijk niet.”